Welkom to Iceland - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Koosje Spitz - WaarBenJij.nu Welkom to Iceland - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Koosje Spitz - WaarBenJij.nu

Welkom to Iceland

Door: koosje

Blijf op de hoogte en volg Koosje

15 Augustus 2006 | IJsland, Reykjavik

Jaja vanachter de computer van de receptie van Hotel Örkin even een heel snel berichtje om te zeggen dat ik goed ben aangekomen. Heb het gelijk getroffen want het was vandaag de warmste dag van het jaar, of zelfs in jaren, maar liefst 20 graden. Weliswaar met een Icelands briesje, maar wel een hele heldere blauwe lucht. Het hotel is prima: Lieve blonde door en door IJslandse meisjes achter de receptie, een grote kamer voor mij alleen en vanuit het raam ´de romantische berg´. Al jaren lang schrijven velen dichters en schrijvers, denkend aan hun liefjes, over deze berg. In iedergeval is het mooi uitzicht vanuit je raam. Het einde van de straat komt uit op de zee en heel veel vissersbootjes. Tot nu toe heel veel verschillende indrukken, maar een ding is zeker. IJslanders houden van koffie, vooral veel koffie en wat betreft de taal, voorlopig veel knackebrödjes in mijn oren. Mijn boek Icelandic for beginners ligt inmiddels op mijn nachtkastje. Hopelijk kan ik jullie de volgende keer al een beetje in het IJslands toespreken, tot die tijd: Dikke zoen!!

• 16 Augustus 2006 - 10:29

Marloes:

Hey lieve Koos,

Fijn dat alles goed is gegaan en dat het een mooi hotel is. Het klinkt heel leuk, idylisch en romantisch! En hoe zit het met de IJslandse mannen zijn die net zo blond als de vrouwen? Heel veel plezier, geniet! En bedankt voor je lieve kaartje. Miss you already.

Liefs Loes

• 16 Augustus 2006 - 12:09

Div:

Heey koeske...

Goed om te horen dat alles goed is gegaan!
    Ik wil je nogmaals bedanken voor de gezellige dag maandag!! Vond de side seeing door leiden erg leuk en grappig.. Altijd handig zo'n gids naast je!:P
    Maar kan niet wachten op wat ijslandse glorie!:P
    Dus tot de volgende verhalen!
    Kus Divinia

• 16 Augustus 2006 - 14:19

Gabi & Jan:

Hoi Koosje!
    Goeie reis gehad? Blij dat je goed bent aangekomen. Las net je adres op het kaartje voor opa en oma, gelijk even geprobeerd. Klinkt niet gek dat hotel & uitzicht. Toeval, of...? Tot mailens!
    Kus, Jan

• 16 Augustus 2006 - 14:20

Gabi & Jan:

Hoi Koosje!
    Kus, Jan

• 17 Augustus 2006 - 05:45

Corry:

ha Koosje
    Puppy nu echt groot gegroeid. Kun je daar kayakken? Daisje spinnend tussenin. zoen!!! Corry