mijn eerste dag + adres - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Koosje Spitz - WaarBenJij.nu mijn eerste dag + adres - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Koosje Spitz - WaarBenJij.nu

mijn eerste dag + adres

Door: koosje

Blijf op de hoogte en volg Koosje

17 Augustus 2006 | IJsland, Reykjavik

Lieve allemaal,

bedankt voor alle lieve berichtjes. Nou heb mijn eerste dag overleefd. Hoe meer ik zie van Reykjavik hoe vreemder de stad wordt. Het is moeilijk voor te stellen dat zo dicht tegen de noordpool en zo afgezonderd van de rest van de wereld zo een westerse stad ligt. Moderne architectuur, hele hippe mensen, overal koffiehuizen, dure winkel. Heel openminded; studieverenigingen voor homoseksuelen en biseksuelen, iedereen in z´n waarde laten etc. Maar toch heel erg scandinavisch; overal blonde mensen, noorse wollen truien en een heel erg scandisch taaltje. Sorry voor de mensen wie ik heb voor gehouden dat het een oude vorm van Deens is, nee het is oud Noors. De vikingen zijn er in de 10e eeuw neer gestreken. De IJslanders hechtten dan ook extreem aan hun geschiedenis. De kerk gebouwd rond 1930 en volkomen van beton gemaakt, hangt vol met de geschiedenis van de eerste Christenen die vanuit Ierland als al in de vroege middeleeuwen naar IJsland waren gekomen voor rust en vrede. IJsland noemt zich dan ook met trots de eerste Christelijke natie. En dan niet te vergeten de eerste volksrepubliek. Want die vikiningen stichtte gelijk een republiek. IJsland is klein, maar dus zeker een trendzetter.
De IJslanders zelf zijn tot wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken zoals Solveig noemt zeer verlegen. Ik denk dat ze heel erg op Nederlanders lijken, heel beleefd en behulpzaam als je ze iets vraagt, maar weinig temperamentvol en zullen niet snel op iemand af stappen. Ze staan je dan ook zeer vreemd te kijken als ik de stad door loop en de mensen die ik tegenkom vriendelijk toelach of toeknik. Maar ach daar moeten ze maar aan wennen. Gelukkig heb ik tot nu toe nog mooi weer gehad, al heb ik nog nooit zo vaak mijn jas aan en dan weer uit gedaan. De zon is warm, de wind is koud.
Gisteren de universiteit bezocht, dit is een hele grote campus net buiten de stad. Het is een echte wijk vol met studentenflats, college gebouwen, huizen van proffesoren, een bank en zelfs een SAS hotel. Helaas verschikkelijk onoverzichtelijk en niks stond aangegevens moest eerst honderd keer vragen maar om uiteindelijk bij de international office aan te komen. Mijn studentenkamer is nu officieel bevestigd en vanaf 1 september zal ik daar slapen. Ik zet het adres nog op het internet. Mijn adres hier in Hotel Örkin, waar ik tot 1 sept blijf is:

Hotel Örkin, (Room 109)
Brautarholti 29
101 Reykjavik
Island

tel: +354-5680777 (heb geen telefoon op mijn kamer, maar je kunt wel eventueel dingen doorgeven).

Oja nog een leuk weetje, de maan blijft vrijwel heel de dag door zichbaar. Zag gister om één uur s´middags aan de ene kant de zon en aan de andere kant de maan.

Ik ga maar eens aan mijn verdieping Niet Westerse beginnen.

Dikke zoen aan iedereen. Oja foto´s komen nog, maar moet eerst nog een cd installeren en dat kan niet op deze computer.

Kus Koosje

• 18 Augustus 2006 - 11:38

Corry:

Ha Koosje
    En de sterren..? Vikingen ooit op het Zeeuse strand geland, lijkt Ijslands op "oe moe me noe"?
    Net koffie & taart met ouders Marleen, leuk! Sukses met je kruisridders! xxx corry

• 18 Augustus 2006 - 11:42

Daisy:

Miauw, zit half op het toetsenbord, zwaai met m'n staart: dag Koosje.
    'k Spin heel wat af, en jij zonder mij??
    Kopje, Daisje

• 18 Augustus 2006 - 13:27

Oma:

Lief Koosje.
    Wat fijn via jou een kijkje in Reykjavik.
    Elke dag nog een ontdekkingsreisje zeker?
    Dat het kan hè.
    Het ga je goed!
    Kus van opa en oma.

• 20 Augustus 2006 - 21:51

Philomeen:

Haha!! Wat moet ik weer om je lachen: m'n 1e geschiedenisles over IJsland weer gehad... Mooi om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!!! Succes met settelen, maar dat komt vast wel goed!
    Kus Philomeen